Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Ми не можемо заплатити за енергоносії, а уряд обіцяє надбавки вчителям – це бенкет під час чуми, – голова Рівненської ОДА

Губернатор Рівненської області, лідер Рівненської «Нашої України» Віктор Матчук звертає увагу на низку бюджетних проблем у області. Він розповів, що у зв’язку з відсутністю бюджету на 2010 рік Рівненщина стикається з труднощами. «На цьому фоні обіцянки прем’єр-міністра про те, що буде встановлена 20-відсоткова доплата за січень для працівників освіти, охорони здоров’я, бібліотекарів, не виглядають реальними», - констатував він. Повідомила «Наша Україна»

 

«Бюджетним кодексом передбачено використовувати протягом січня 1/12 бюджету минулого року, але навіть ця норма не виконується через затримки із проведенням розрахунків державним казначейством», - розповідає Матчук.

«Це як бенкет під час чуми – адже ми не можемо заплатити за енергоносії, частина шкіл під загрозою закриття, а уряд обіцяє надбавки вчителям, яким завтра в принципі нікуди буде йти на роботу», - обурюється губернатор Рівненщини.

Він також повідомив, що в область надійшло 56 мільйонів допомоги сім’ям з дітьми, але через казначейство вдалося профінансувати тільки 20. «36 мільйонів - це те, що люди не отримали, і це непоодинокі факти. Ще з минулого року не проплачено 12 мільйонів гривень», - розповів Матчук.

«З одного боку, кажуть, що тотально немає грошей, а з іншого – людям обіцяють надбавки, золоті гори», - каже голова ОДА. Він наголосив - це неприпустима ситуація, і рано чи пізно країні доведеться за це розплачуватися.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ