Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Ми цінуємо підтримку Словенії у боротьбі за відновлення терцілісності України", - Олена Кондратюк

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк зустрілася з Державним секретарем МЗС Республіки Словенія Сімоною Лесковар. Під час зустрічі обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва.
Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк зустрілася з Державним секретарем МЗС Республіки Словенія Сімоною Лесковар.

О. Кондратюк подякувала Словенії за послідовну та системну позицію у підтримці територіальної цілісності України та в її протистоянні російській збройній агресії.

«Ми дуже цінуємо наше партнерство. Словенія неодноразово виступала співавтором важливих для України резолюцій міжнародних організацій», - сказала вона.

Віцеспікерка підкреслила: Україні вкрай важлива міжнародна підтримка у протидії агресору. Тому наша держава зацікавлена в політичній та інформаційній підтримці з боку Словенії. Кондратюк також засудила повернення російської делегації до ПАРЄ.

«Ми захищаємо не лише інтереси України, ми захищаємо позиції Ради Європи і цінності Європейського Союзу», - підкреслила вона і звернулася до Словенії із пропозицією приєднатися до групи «Балтік +» в ПАРЄ.

Заступниця Голови Парламенту підкреслила готовність та зацікавленість Верховної Ради до посилення діалогу і співпраці між парламентськими делегаціями обох країн. Зокрема, в межах діяльності міжнародних організацій, таких як Парламентська Асамблея Ради Європи, ОБСЄ та НАТО: «Ми також розраховуємо у подальшому на підтримку з боку делегацій Словенії в ПАРЄ, ОБСЄ і Альянсі українських ініціатив», - сказала вона.

Олена Кондратюк відзначила чітку позицію Словенії в контексті подальшого зближення між Україною та ЄС. Вона висловила сподівання на незмінність підтримки євроатлантичної інтеграції України з боку офіційної Любляни, особливо, враховуючи майбутнє головування Словенії у Раді Європейського Союзу в 2021 році.

Окремо Олена Кондратюк щиро подякувала словенській стороні за допомогу в організації реабілітації українських дітей, батьки яких загинули або були поранені внаслідок бойових дій на сході України.

Торкнулися і теми гендеру. Заступниця Голови Парламенту повідомила пані Сімоні, що до складу Верховної Ради у цьому скликанні обрано вперше 30% жінок.

«Це жінки, які реально можуть впливати на рішення. Ми зацікавлені у співпраці зі Словенією у питаннях гендерної рівності», - додала політик і запросила словенську сторону і особисто С. Лесковар до участі в Українському Жіночому Конгресі 10-11 грудня, що пройде у Києві.

Водночас, Сімона Лесковар зазначила: Словенія є відданим другом, надійним партнером та союзником України.

«Ми повністю підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Це наша чітка та принципова позиція, яку ми озвучуємо іншим країнам, що не входять до ЄС, в тому числі - і Росії», - наголосила С. Лесковар.

Вона також запевнила: Україна може розраховувати на широку підтримку та співпрацю під час головування Словенії в Раді ЄС.

«Ми щиро прагнемо поділитися з вами нашим досвідом європейської та євроатлантичної інтеграції. Словенія підтримує реформи в Україні та ваші євроатлантичні прагнення», - підкреслила Сімона Лесковар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ