Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ми відкриємо сайт, на якому кожен порушник зможе побачити своє авто, - начальник ДАІ Львова

Паркування у центрі міста впорядковують. Влада спільно з ДАІ розробляють інформаційні листівки, якими закликатимуть дотримуватись правил паркування, інформують про порушення та штраф, який потрібно оплатити власникові неправильно припаркованого автомобіля. А вже сьогодні працівники ДАІ патрулюють вулицю Коперника щодо виявлення порушень правил паркування. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Не можна сказати, що вулиця Коперніка - найкритичніша вулиця Львова, однак ми розпочали рейди саме з неї, бо на цій вулиці односторонній рух і коли з правого боку ставлять транспортні засоби, утворюється затор. У такому випадку інспектори ДАІ діють по-різному, якщо водій є на місці, ми складаємо адміністративний протокол і виписуємо мінімальний штраф - 255 грн. Якщо немає водія, виникає незручна ситуація, бо неможливо зафіксувати порушення. Раніше ми працювали з «Візирами» та евакуаторами, роботу яких заборонили, і після цього у нас виникли проблеми зі транспортом у центрі міста, який простоює», - повідомив начальник ДАІ міста Богдан Мицак.

«Ми маємо виховувати наших водіїв дотримуватись правил дорожнього руху і не паркуватись там, де заманеться. Тільки таким чином вдасться навести лад з паркуванням і уникнути корків. Крім того, не забуваймо, що центр міста частково є пішохідною зоною, куди взагалі не варто заїжджати транспорту», - розповіла заступник голови Галицької районної адміністрації Ярослава Білостоцька.

Інспектори залишатимуть пам'ятки водіям-порушникам за лобовим склом. «У найближчий час ми відкриємо сайт, на котрий зможе зайти кожен водій, який отримав таке сповіщення, і побачити свій автомобіль та ситуацію, за якої він порушив правила дорожнього руху. Це документування залишатиметься в базі даних і водій зможе або сплатити штраф відразу, або коли проходитиме техогляд, заміну посвідчення водія, реєстрацію чи перереєстрацію автомобіля. Всі порушення будуть фіксуватися, і тільки після сплати штрафів водій отримає відповідний документ», - додав Богдан Мицак

У Галицькому районі є 35 зон паркування, у яких налічується 700 паркомісць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ