Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Михайла Гладія не позбавлять депутатського мандата - Сергій Таран

Директор Міжнародного інституту центру демократії Сергій Таран вважає, що  виключення з фракції БЮТ Михайла Гладія не означає, що його позбавлять депутатського мандата.
„На мою думку, процедура щодо імперативного мандата є невиписаною. І як на мене, це добре, оскільки в іншому випадку це призвело би до того, що депутат,  виключений з фракції, не мав би права голосу. Відтак його було би позбавлено права участі у прийнятті рішень. Демократичні процеси передбачають право голосувати за власним бажанням, а не так, як скаже фракція, тобто мати власну позицію. Саме тому виключення Гладія з фракції БЮТ через непідкорення волі всієї фракції у голосуванні за прем’єрство Януковича є прямим доказом авторитарності, що панує в БЮТ», - зазначив “Гал-info” Сергій Таран.
Стосовно того, чи приймуть найближчим часом закон, який регулював би процедуру навколо імперативного мандата, Сергій Таран зазначив, що даний закон є невигідний перш за все представникам міжурядової коаліції. Адже процедура імперативного мандата позбавляє їх можливості залучення у свої лави народних депутатів з інших фракцій. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ