Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Михайло Костюк – губернатор для виборів, – політолог

Як ми знаємо, Віктор Янукович, прийшовши до влади, запровадив чітку, централізовану вертикаль влади, яка базується на лояльності та здатності виконувати накази. В цьому випадку причиною звільнення Михайла Цимбалюка могло стати те, що він не виконав завдання знайти спільну мову зі «Свободою». Також йому не вдалося налагодити контакти з підприємницьким середовищем. Про це в коментарі Гал-інфо заявила політолог, виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська.

Друга причина, на думку політолога, підготовка до виборів.

«Прямота Цимбалюка зіграла проти нього, влада засумнівалася у його здатності поставити підприємницьке середовище під свій контроль», – додала вона.

Водночас Оксана Дащаківська не вважає, що причиною звільнення голови ОДА могла стати заява депутата Козака про вимагання Цимбалюком у нього грошей в обмін на депутатство. «Це, швидше, не причина, а привід до відставки», – каже вона.

Як прогнозує Дащаківська, новий голова ОДА Михайло Костюк переживе вибори і повернеться до Києва.

«Думаю, йому буде легше знайти контакт із підприємцями, ніж Цимбалюку. Що стосується порозуміння зі «Свободою», то вона жодного губернатора не зустріла б радо через свою опозиційність до чинної влади. Зрештою, це не буде головним завданням Михайла Костюка. Його мета – підприємницьке середовище, бо в багатьох підприємців є амбіції бути обраними в мажоритарних округах Львівської області», – каже політолог.

Крім того, новому голові Львівської ОДА, вочевидь, поставиться завдання покращити економічні показники, що буде лише на користь Партії регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ