Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Михайло Цимбалюк ознайомився з роботою одного з найбільших свинокомплексів регіону

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк 26 січня в межах робочої поїздки до Стрийського району відвідав ТзОВ «Галичина-Захід», яке є одним з найпотужніших свинокомплексів у західному регіоні України.

На підприємстві працює близько 200 людей, воно постійно розширюється.

Відходи з підприємства використовують, як добриво для полів. Є виробництво ріпакової олії. Відповідно до європейських стандартів, підприємство також обробляє понад 5 тис. га землі.

Підприємство зареєстроване у 2001 році на базі викупленого майнового комплексу держгоспу «Галичина», яке було визначено банкрутом. Датські інвестори вклали 132 049 тис. гривень і наразі підприємство вигодовує близько 100 000 голів свиней. За 2010 рік було реалізовано 83 557 центнерів свинини.

Під час відвідин керівники заводу «Галичина-Захід» попросити голову ОДА про допомогу. За їх словами, труднощі виникають через новий податковий кодекс, співпрацю з митницею та поведінку санстанції.

«Деякі питання потребують опрацюванні і звернення до центральних органів влади, до Кабінету міністрів та до Верховної Ради. Ми розроблятимемо пропозиції щодо внесення змін у постанови КМУ, законодавчі акти, закони, які позитивно вплинуть на роботу компаній з іноземними інвестиціями. Також йдеться про питання, пов’язані із роботою митниці, податкової. Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував, що ми повинні  сприяти роботі таких підприємств, створювати позитивний інвестиційний клімат», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Також він додав, що на підприємстві необхідно вирішити питання неприємного запаху від виробництва, який особливо відчувається влітку

Довідка:

ТзОВ «Галичина-Захід». Об’єм вкладених інвестиційних 34 млн євро.

За рахунок вкладених коштів було проведено ремонтно-будівельні роботи з введення в експлуатацію 9 відгодівельних ферм, реконструкції будівлі та збудовано споруди кормоцеху, збудовано систему гноєвидалення та танки гноєсховища (6 шт), реконструйовано та збудовано інженерні комунікації.

ТзОВ „Галичина-Захід” проводить діяльність в галузі сільського господарства. Основні види діяльності являється розведення свиней та вирощування зернових та технічних культур.

Станом на 1.01.2011 року поголів’я свиней по ТзОВ „Галичина-Захід” склало 50 420 голів, що на 44 69 голів більше до рівня минулого року.

Реалізовано м’яса свинини – 83 557 цнт, що на 47690 цнт більше до рівня минулого року. Отримано поросят 11 3896 голів, що на 31332 голови більше до рівня минулого року.

В 2010 році було зібрано зернових та зернобобових культур на площі 1 045 гектарів. Валовий збір після доробки – 35 853 центнерів. Середня урожайність – 34,3 центнерів з гектара. Озимий ріпак зібрано на площі 485 гектарів. Валовий збір – 13 068 центнерів. Середня урожайність – 26,9 центнерів з гектара. Під урожай 2011 року посіяно озимих зернових на площі 750 гектарів, озимого ріпаку – на площі 670 гектарів.

На підприємстві працює 190 осіб, середньомісячна заробітна плата становить 5111 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ