Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Микола Гайда пропонує створити державну структуру для вирішення проблем із збереження та реставрації історичних пам’яток Львова

Заступник директора з маркетингу Львівської галереї мистецтв Микола Гайда переконаний, що для вирішення проблем із збереження та реставрації історичних пам’яток Львова потрібно створити державну структуру з відновлення діяльності історико-архітектурного заповідника. Про це він заявив сьогодні, 6 листопада 2006 року, під час засідання Львівського прес-клубу реформ. При цьому Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, за його словами, може збрігатися.

«Це дозволить нам отримувати державне фінансування, — зазначив Микола Гайда. — На сьогодні держава виділяє нам кошти у формі субвенцій».
Натомість начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик вважає, що створення такої державної структури — це «теоретичний вихід із ситуації».
За його словами, держава не так уже й багато виділяє на відновлення діяльності заповідників. Так, наприклад, цього року на всі заповідники України було виділено 11 млн грн з Державного бюджету.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ