Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Микола Гайда вийшов із науково-консультаційної ради при управлінні охорони історичного середовища Львова

Екс-начальник управління охорони історичного середовища Львова Микола Гайда вийшов із науково-консультаційної ради при управлінні охорони історичного середовища через незгоду із половинчастістю рішень ради та свідоме підігрування начальнику управління в частині візування незаконних рішень. Про це він  розповів під час сьогоднішньої прес-конференції.
На його думку, науково-консультаційна рада веде активне лобіювання інтересів окремих представників влади та інвесторів, котрі мали за мету узаконити демонтаж історичних пам’яток та розпочати на їх місцях комерційне будівництво.
До вищезгаданої ради, окрім тепер екс-члена Миколи Гайди, входять ще й  президент Фонду збереження архітектурної спадщини Андрій Салюк та архівіст, віце-президент Товариства шанувальників Львова Іван Сварник. Однак на момент слухання питань про демонтаж історичних пам’яток та потреби вилучення їх із переліку вищезгаданих достойників технологічно просто не запросили на засідання науково-консультаційної ради.
Конфлікт розгорівся через спробу управління охорони історичного середовища вилучити із переліку об’єктів історико-архітектурної спадщини та узаконити демонтаж  будинків на площі Соборній, №№14,15 для успішної передачі землі під комерційну забудову інвесторам, наближеним до Львівської міської ради. Громадський форум Львова, членом якого є Микола Гайда, пропонуватиме оголосити тендер на пошук інвестора, який погодиться провести реставраційно-відновлювальні роботи на площі Соборній, 14,15, а не демонтувати пам’ятку.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ