Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Микола Катеринчук не лобіює інтереси БЮТ?

«Справді, Микола Катеринчук говорив, що необхідно домовлятись «Нашій Україні» і БЮТ і підписати своєрідний пакт про ненапад», – повідомив «Гал-info» прес-секретар Миколи Катеринчука Сергій Бібік.
 
                        За його словами, і Микола Катеринчук, і Юрій Луценко говорили про можливе підписання угоди між двома політичними силами: «Нашою Україною» і БЮТом».
«Йдеться про об’єднання навколо спільної ідеї відстоювання демократичних цінностей. Не можна говорити, що Микола Катеринчук лобіює інтереси БЮТ, адже і він, і Юрій Луценко говорили про лобіювання інтересів «Європейського руху для України». Тим більше, що коли ця фраза була сказана, вона адресувалась до усіх присутніх. Зокрема, Микола Катеринчук зазначив, що тут (у залі проведення форуму проекту Миколи Катеринчука «Європейський рух для України) немає представників БЮТ, яким це адресування звернене», – сказав Сергій Бібік.
            Він також зазначив, що таке об’єднання у парламенті потрібне не БЮТ, а з метою забезпечення ситуації з подоланням вето. «Якщо буде підписана запропонована Миколою Катеринчуком угода між двома політичними силами, то ситуація з подоланнями вето Президента Віктора Ющенка буде припиненою і не повторюватиметься», – зазначив прес-секретар Миколи Катеринчука Сергій Бібік.
 Нагадаємо, член фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук хоче підписати угоду щодо співпраці з БЮТ у Верховній Раді. «Як депутат "Нашої України" я буду пропонувати підписати широкомасштабну угоду з БЮТ для певної співпраці в парламенті", – про це він повідомив журналістам в четвер.
Своєю чергою, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко закликає демократичні сили до об’єднання з імовірним створенням у майбутньому єдиного виборчого списку.
Перше головне завдання – об’єднання демократичних сил, від договору про співпрацю до об’єднання в єдиний блок, можливо, з єдиним виборчим списком", – сказав він на форумі "Європейський рух для України", який організував Микола Катеринчук.
Разом із тим, на рекламних плакатах "Європейського руху, у залі можна прочитати цитату з вислову Юлії Тимошенко щодо прагнень України до членства в євроспільноті: "Давні члени Європейського Союзу схоже сьогодні сумніваються в майбутньому України, але ми в Україні дивимося на ЄС з надією та захопленням. Взяти участь у прогресі ЄС є головною метою нашої зовнішньої політики, бо Україна зрозуміла, що отримання державності є не кінцем, а лише початком. Ю. Тимошенко".
Сама Юлія Тимошенко на недавньому з’їзді депутатів усіх рівнів БЮТ назвала свою політичну силу самодостатньою і відмовилася від співпраці з іншими партіями та блоками.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ