Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Микола Одуха радить всі незадоволеним реставрацією площі Ринок судитися не з міськрадою, а з інститутами, які розробляють проектну документацію

Прокласти на вулиці Руській трамвайну колію без широкоплатформенних плит, як того вимагає громадська мережа «Опора», неможливо — заявив сьогодні, 14 червня, під час прес-конференції заступник міського голови Микола Одуха. За його словами, на вимогу опорівців інститут «Львівдіпрокомунбуд» дослідив цю проблему і дав висновок, що класичну рейку на цій вулиці можна прокласти лише на ділянці колії в 41 метр.
«Якщо прокласти на Руській звичайну рейку, то рівень шуму на цій вулиці збільшиться на 15 децибел і на 10 децибел перевищать гранично допустиму норму. Ця колія призведе до збільшення вібрації на будинки на 50%, що призведе до повного руйнування будинку №10 на вул. Руській, який знаходиться в аварійному стані, а також не найкращим чином вплине і на інші будинку. Я не кажу вже про руйнування підземних комунікацій», — пояснив Микола Одуха.
Щоправда, за словами заступника міського голови, влада Львова пішла на поступки «Опорі» і готова міняти проекту документації та добиватися погоджень, щоб на ділянці в 41 метр вулиці Руської прокласти звичайну трамвайну колію.
«Ми готові домовлятися, а «Опора» натомість не всі домовленості з владою цілковито виконує. Якщо є співпраця, то вона має бути двосторонньою», — наголосив Микола Одуха.
На майбутнє ж заступник міського голови порадив всім, кого не влаштовує хід реставрації площі Ринок, подавати в суд не на міськраду чи пікетувати міську владу, а судитися з інститутами, які розробляють проектну документацію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ