Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Микола Пораймо готовий оспорювати результати виборів міського голови Львова навіть у Європейському суді з прав людини

Микола Порайко звинувачує міську ТВК в упередженості — заявив 3 квітня під час прес-конференції кандидат на міського голову. Так, за його словами, Територіальна виборча комісія оголосила переможця виборчих перегонів, не розглянувши ані поданих до неї суб’єктами виборчого процесу скарг, ані не дочекавшись рішень судів, що розглядають ряд позовів з цього приводу.
«ТВК спеціально приймала поспішне рішення про визнання виборів міського голови такими, що відбулися і визнання переможцем виборів Андрія Садового, адже я звернувся з позовною заявою до Галицького районного суду Львова про зняття з реєстрації одного із кандидатів через перевикористання ним свого виборчого фонду. Оскільки ж ТВК визнала цього кандидата міським головою, відповідно змінився предмет оскарження. Натомість суд навмисне затягував слухання по цій справі, поки член ТВК не приніс протокол про визнання виборів міського голови такими, що відбулися», — наголосив Порайко.
Крім цього, кандидат на голову міста, як він зазначив, по порушеннях виборчого законодавства звернувся у Франківський районний суд Львова.
«Я просто вимагаю справедливості, якщо суд надасть факти, які зможуть переконати мене, що вибори відбулися чесно, я як законослухняний громадянин визнаю вибори міського голови, якщо ж це будуть чергові відписки, я готовий звертатися навіть у Європейський суд з прав людини. Тим більше, що ми заручилися підтримкою міжнародних спостерігачів, які готові свідчити на суді про порушення виборчого законодавства, а також збираються доповісти про факти порушень на виборах в Україні в Раді Європи», — заявив Микола Порайко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ