Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Минуле заради майбутнього!

Він належить до пантеону особистостей, які своєю працею одні з перших боролися за державність та незалежність України. Постать, яка стала цілою епохою в національній культурі.

Його ім’ям названо вулиці та парки, навчальні заклади, бібліотеки та будинки культури. Пам’ятники на його честь стоять не лише в Україні, але й за її кордонами. Його дух став тим благотворним світлом, яке не згасає вже майже два століття. А все через те, що його любов до Батьківщини була справжньою, без сентиментальності й фальшивості, без підступності та блюзнірства… А ще його ім’ям названо Міжнародну премію, яку заснував у пам'ять про свого діда його онук – Роланд.

Це – Іван Франко!

Міжнародна премія ім. Івана Франка є громадською ініціативою. І кожен охочий, кому болить за Україну, хто вважає служіння Україні своїм обов’язком, як і Франко, може долучитися до хорошої справи. Ми маємо нагоду творити щось корисне. Бо Франко того вартий!!!

Лупати цю скалу можна на «Спільнокошті». Ціль кампанії – зібрати 140 000 гривень для проведення Міжнародної премії імені Івана Франка у 2019 році. Нас уже підтримали 148 українців, серед яких: Валентин Наливайченко, Маркіян Лубківський, Оксана Юринець, Роман Недзельський, Мирослав Хом’як, Володимир Бугров, Бойко Сергій, Максим Коляденко, Олег Сербін, Андрій Соломаха, Ярослав і Леся Гарасими, Ігор і Ярина Сліпецькі, Зеновій і Галина Зубрицькі, Сергій Крушановський, Андрій Грущинський, Валентина Кирилова, Олександр Барабошко, Оксана Шевченко, Емма Гук та багато інших.

Лауреатів Премії буде нагороджено 27 серпня у місті Дрогобичі. Принагідно запрошуємо усіх бажаючих відвідати це грандіозне дійство.

Підтримати проект можна за посиланням. (https://biggggidea.com/project/franko-prize-lupajte-syu-skalu/ )

Більше про діяльність «Міжнародного фонду Івана Франка» можна дізнатися з відеоролика.


 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ