Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулого року на Львівщині виявили 147 дітей, які бродяжили та жебракували

У 2008 році під час рейдів щодо дитячої безпритульності та бездоглядності на вулицях Львівщини було виявлено 1 195 дітей, з них 112 дітей дошкільного віку, 1 050 - учні шкіл та профтехучилищ, 31 - не навчаються і не працюють, 2 – працюють. Такі результати профілактичних рейдів, які минулого року проводили працівники служб у справах дітей спільно з кримінальною міліцією у справах дітей.
Слід зазначити, що з них 147 дітей бродяжили та жебракували; 104 - вживали спиртні напої; 97 дітей було вилучено з неблагополучних сімей, 369 дітей - з комп’ютерних клубів та ігрових залів. Також було виявлено 83 дитини з інших регіонів, -- повідомляє прес-служба ЛОДА.
Під час цих рейдів обстежили 1 217 неблагополучних сімей, виявили 28 порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами.
66 із виявлених дітей було влаштовано до притулку, 1 032 - повернено в біологічну сім’ю, 17 повернено до опікунів чи піклувальників, 42 - до інтернатних закладів та 38 дітей влаштували до закладів охорони здоров’я.
Слід зазначити, що за підсумками рейдів щодо дитячої безпритульності та бездоглядності у Львівській області ініційовано притягнення до відповідальності 9 посадових осіб та 315 батьків. Попереджено 959 батьків та 959 дітей. Найбільшу кількість дітей виявлено в місті Львові, Буському, Жовківському, Миколаївському та Сокальському районах. Найменше дітей виявлено у містах Моршин, Стрий, Трускавець, та Самбірському районі .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ