Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулого року працівники митного поста „Рава-Руська” зафіксували порушення митних правил на суму 9 мільйонів гривень

Протягом минулого року на митному посту „Рава-Руська” Західної регіональної митниці середній показник переміщення через кордон вантажних автомобілів за добу становив 2 786 одиниць, що майже на 300 автомобілів більше, ніж у 2006 році, -- повідомляє прес-служба Державної митної служби України.
Як зазначено в повідомленні, таких високих показників вдалося досягнути не зважаючи на те, що в 2007 році працювати довелося в не зовсім сприятливих умовах: незручності, пов’язані з розбудовою поста, кількатисячні автомобільні черги, спричинені страйком польських митників, приєднання Польщі до Шенгенської угоди, пов’язані з цим протести жителів прикордонної зони тощо.
За словами начальника митного поста „Рава-Руська” Західної регіональної митниці Сергія Гринчишина, впродовж 2007 року його підлеглі поповнили держбюджет України на суму 208,5 млн. грн. Порівняно із 2006 роком, надходження до державної скарбниці зросли майже на 65% (81,7 млн. грн.).
Із суми, перерахованої до бюджету в 2007 році, 92,4% становлять податки та збори з товарів і транспортних засобів фізичних осіб, 7,6% – податки та збори з товарів юридичних осіб. Через цей митний пост протягом минулого року в основному ввозили трактори, вантажні автомобілі, причепи і напівпричепи.
Щодо боротьби з митними правопорушеннями, то впродовж 2007 року працівниками митного поста „Рава-Руська” запроваджено 862 справи про порушення митних правил, загальна вартість предметів правопорушень за якими становила майже 9 млн. грн.
За словами Сергія Гринчишина, найхарактернішими видами порушень митного законодавства, зафіксованими працівниками митного поста торік, були порушення, пов’язані з проходження спрощеного митного контролю, недекларування товарів і переміщення товарів через митний кордон із приховуванням від митного контролю. Понад 30% справ минулого року порушено щодо спроб незаконного вивезення з митної території України тютюнових виробів, валюти, предметів старовини та наркотичних засобів; а майже 70% справ – порушення митних правил при ввезенні на територію нашої держави з порушенням митного законодавства продуктів харчування, товарів промислової групи, транспортних засобів і наркотичних речовин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ