Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Минулого року у Львові собаки покусали 1234 особи, до відповідальності притягнуто 35 господарів

У Львові почастішали випадки, коли собаки кусають перехожих, у зв’язку з тим ветеринарний відділ управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради нагадує мешканцям про правила утримання собак.
Згідно з “Правилами утримання собак у місті Львові” власники повинні щорічно проводити щеплення тварин у лікувальних установах державної ветеринарної медицини, які розміщені на вул. на вул. Ярошенка, 16 та на вул. Промисловій, 9. Крім того, власники собак зобов’язані неухильно дотримуватись «Правил утримання собак…». Кожну тварину її власник повинен зареєструвати в житловій організації за місцем проживання та у держустанові. Також власник повинен виробити для собаки ветеринарний паспорт із щорічною відміткою про щеплення від сказу. Також в одному помешканні можна утримувати не більше трьох дорослих тварин. Крім того, власники собак зобов’язані у прибирати екскременти тварин.
 Якщо раніше мешканці утримували невеличких собак, то зараз з’явилася мода на великих, сильних тварин, іноді екзотичних. Щодо розмаїття порід, то кажуть, що такого нема навіть у Лондоні. 
 У світі щорічно реєструється близько 250 тис. укусів собаками; 30 тис. людей та 1 млн тварин гинуть від сказу.
 У Львові зареєстровано 6700 собак. Минулого року собаки покусали 1234 особи.
 Щорічно до ветеринарного відділу на розгляд надходить від 600 до 1300 скарг на тварин. Міліція міста 2005 року притягнула до відповідальності 35 власників собак.
 Розміри штрафів становлять від 8 до 425 грн. В окремих випадках законодавством передбачено позбавлення волі до 3-х років. Також можливо конфіскувати собак у судовому порядку. Повідомили „Гал-іnfо” у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ