Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Минулого року виділені обсяги державної субвенції 203 млн грн забезпечили своєчасне щомісячне надання державної соціальної допомоги – Ярослав Пітко

У 2005 році обсяги виділені обсяги державної субвенції 203 млн грн забезпечили своєчасне щомісячне надання державної соціальної допомоги, у тому числі одноразової допомоги при народженні дитини, розмір якої майже в 11 разів більший, ніж у попередньому році, обсяг субвенцій на 2006 рік, майже на 20% більший, ніж у 2005 році, дасть можливість значно збільшити розмір соціальних допомог. Про це сьогодні, 7 березня, під час прес-конференції повідомив заступник голови ЛОДА Ярослав Пітко.
Одним з ефективних способів, за його словами, захисту населення є житлові субсидії, фінансування яких у 2005 році повністю забезпечило потребу відшкодування організаціям - надавачам житлово-комунальних послуг. Забезпечено фінансування програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали від Чорнобильської катастрофи. Значне збільшення кошторисних призначень дало можливість оздоровити 1056 громадян, у тому числі 600 дітей, що майже вдвічі більше, ніж у 2004 році.
На Львівщині постійно організовують програми, спрямовані на посилення соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці. У 2005 р. на виконання обласної комплексної програми соціального захисту та реабілітації інвалідів було профінансовано за рахунок коштів місцевих бюджетів 4,2 млн грн на надання місцевих пільг сім’ям, які складаються з 2 та більше інвалідів, та виділено 116 тис. грн на підтримку громадських організацій інвалідів. На 2006 рік закладено більше 4 млн грн. На підтримку громадських організацій інвалідів у 2006 р. передбачено виділити 250 тисяч грн. На виконання обласної програми щодо забезпечення безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями у 2006 р. розроблено заходи, які передбачають пристосування об’єктів громадського та житлового призначення на загальну суму 4193,2 тисяч грн. Вперше за останні роки ветеранам визвольної боротьби до 60-річчя перемоги у Другій світовій війні за рахунок коштів обласного бюджету  у 2005 р. виплачено разову грошову допомоогу у розмірі, передбаченому для ветеранів Великої вітчизняної війни. Така виплата буде впроваджена і у 2006 р., зокрема на це виділено понад 800 тис. грн. „Що ж до молодіжної політики, то на неї виділ 1 млн коштів, зокрема вони будуть спрямовані на реалізацію програм молодіжних організацій”, - наголосив Ярослав Пітко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ