Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Минулоріч українській армії недодали 4,5 мільярда - Гриценко

«Уряд провалив виконання військового бюджету-2009 на третину, профінансувавши армію лише на 65%», - заявив в ефірі програми «Шустер Live» кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко, – повідомила пре-служба кандидата в президенти.

 

За його словами, офіцерам ще й досі не виплатили  гроші за минулий рік, а у військових частинах - кількамільйонні борги за газ та електрику.

 

«У законі про державний бюджет на 2009 рік  на фінансування армії було передбачено 12,8 млрд. гривень. Станом на 31 грудня, Збройним Силам виплачено лише 8,3 млрд., тобто за минулий рік армія недоотримала 4,5 млрд. гривень, - розповів екс-міністр оборони. - В цей же час верховний головнокомандувач ЗСУ - Віктор Ющенко, вводить новий стройовий шаг», - зазначив він.

 

Гриценко  підкреслив, що таке ставлення до армії  призводить не лише до падіння боєздатності, а й до зриву виконання державного оборонного замовлення та втрати робочих місць.

 

«547 мільйонів гривень не доотримали минулого року оборонні підприємства, - повідомив він. - Зокрема, це кошти на програму будівництва власного корабля класу «Корвет», власного ракетного комплексу, модернізацію винищувачів. Такі проекти могли б залучити десятки підприємств по всій країні, дати робочі місця сотням тисячам осіб. Однак тепер ці люди, замість заробітної плати, отримуватимуть від держави через Центри зайнятості виплати по безробіттю. Скупий платить двічі», - підкреслив Гриценко.

 

Не дбає про стан армії, на його думку, і Президент, оскільки не користується своїми можливостями вплинути на дану ситуацію.

 

«В такому випадку постає питання: чи захищатиме військовослужбовець свого головнокомандувача при такому ставленні до армії», - зазначив кандидат в Президенти.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ