Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Минулий рік для лісових господарств області був прибутковішим за попередній – Анатолій Дейнека

У 2006 році державні лісові господарства Львівської області реалізували деревини на 175 млн грн більше, ніж у 2005 році, тоді як вирубка залишилась на рівні 2005 року – 460 тисяч кубометрів лісу. Про це “Гал-info” повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.
„Минулий рік для лісових господарств області був прибутковішим за попередній. Збільшення доходів за реалізовану продукцію відбулося через застосування кращих маркетингових засобів і пошуку „свого клієнта”. Протягом минулого року ми збільшили обсяг реалізованої продукції на 123%. Також пріоритетним напрямом  реалізації деревини є внутрішній ринок, на якому реалізовується дві третини продукції”, – зазначив Анатолій Дейнека.
Також, за словами Дейнеки, минулого року  висадили  на 114% дерев більше, ніж зрубали. Зокрема, минулого року засадили 2800 га нового лісу. Породи лісу висаджували відповідно до природних умов зростання. У горах це переважно ялиця, бук, на рівнині – дубові і соснові ліси. Середня зарплата по галузі у грудні досягла 1034 грн.
Минулого року також зменшилася кількість незаконних вирубок лісів. У 2006 році незаконно вирубали на 600 кубометрів лісу менше, ніж у 2005 року, а працівники лісового господарства зафіксували 63% порушень, за якими було порушено адміністративні і кримінальні справи.  Попри те минулорічні збитки галузі становлять 1 млн 200 тис. грн.
Загалом в Україні обсяг реалізованої продукції в діючих оптових цінах становив 2246 млн грн, що на 20,3% більше проти 2005 року, підприємства збільшили заготівлю деревини на 3,9%, на 6,6% збільшений випуск товарів народного споживання. Державні лісогосподарські підприємства виконали лісокультурні роботи на площі 47,3 тис. гектарів, що становить 109,8% річного завдання, крім того, створили 0,3 тис. га захисних та полезахисних лісових насаджень на землях інших користувачів. За результатами техприймання до лісовідновлення зараховано також 9 тис. га природного поновлення. Рубки формування молодняків проведені на площі 45,5 тис. га, що становить 104,1% до завдання. З метою запобігання виникнення та розповсюдження лісових пожеж на значних площах, лісогосподарські підприємства Держкомлісгоспу України влаштували 298 км протипожежних розривів, понад 47 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними на 228 тис. км, перекрито шлагбаумами 8,7 тис. непланових доріг. Винищувальні заходи здійснені на площі 200,0 тис. га.
Протягом 2006 року зріс рівень заробітної плати і становить більше 900 грн., що на 26% більше відповідного періоду минулого року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ