Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник пообіцяв владі Дрогобича сприяння у вирішенні проблем міста

19 жовтня, у рамках підготовки до розгляду на сесії облради питання про бюджет Львівщини на 2007-й рік, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник здійснив робочу поїздку у м. Дрогобич. Там він зустрівся із міським головою Дрогобича Миколою Гуком, членами міськвиконкому, обговоривши з ними низку актуальних для міста питань. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської облради.
Того ж дня Мирослав Сеник побував на Дрогобицькому заводі автокранів, де оглянув цехи підприємства, отримав детальну інформацію про його проблеми та подальші плани розвитку. Голова обласної ради також оглянув місцеву пам’ятку культури 17 століття – дерев’яну церкву св. Юрія.     
Підсумовуючи побачене, Мирослав Сеник зазначив: „Дрогобич - найбільше місто обласного значення на території Львівської області, якщо не брати до уваги обласний центр. Тут є більше як 100 тисяч мешканців. Дрогобич має свою специфіку. Якщо, для прикладу, у Стрию нині переважають новостворені підприємства, бо „старі”, створені за часів СРСР, збанкрутували і реанімувати їх вже неможливо, то в Дрогобичі вдалося зберегти виробничий потенціал. Сьогодні, скажімо, тут працює завод автокранів. На ньому задіяно 1,5 тисячі осіб. До того ж, підприємство й надалі потребує кваліфікованих кадрів. А ще донедавна цей завод перебував на грані виживання: у 90-х років тут працювали 300 осіб, заробітну плату їм  виплачували раз на півроку. Але колектив зумів відродити підприємство. Сьогодні за технічними характеристиками воно виглядає навіть краще, аніж за часів Союзу.
У Дрогобичі - низький рівень безробіття. Адже у міському центрі зайнятості зареєстровано 2,5 тисячі осіб. Окрім заводу автокранів, тут є ще долотний завод. Після приходу нового інвестора на НПК „Галичина” з’явилася надія, що „оживе” і це підприємство”.
Однак голова обласної ради зауважив, що влада міста повинна більше уваги приділяти розвитку малого та середнього бізнесу, аби сформувати правильний економічний баланс і забезпечити стабільні надходження податків до місцевого бюджету.
Мирослав Сеник пообіцяв керівникам Дрогобича сприяти у вирішенні низки важливих для цього міста проблем.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ