Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник пропонує звернутися до Верховної Ради України з проханням надати ОУН-УПА статус воюючої сторони у Другій світовій війні

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник виступив з ініціативою звернутися до новобраного складу Верховної Ради України з проханням надати ОУН-УПА статус воюючої сторони у Другій світовій війні. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради. Це звернення депутати мають ухвалити на другому пленарному засіданні першої сесії обласної ради, яке відбудеться 12 травня.

"ОУН-УПА – єдина сила, яка під час Другої світової війни боролася за незалежність Української держави, - зазначив Мирослав Сеник. - І сьогодні, коли влада користується усіма атрибутами цієї незалежності, зволікання із наданням статусу воюючої сторони ветеранам ОУН-УПА є не моральним".
Нагадаємо, що Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на урочистостях з нагоди 61-ї рiчницi Перемоги над нацистською Німеччиною у Другій свiтовiй вiйнi, закликав учасників переговорів про створення парламентсько-урядової коаліції включити до угоди пункт про законодавче забезпечення однакових соціальних пільг для учасників Української повстанської армії з колишніми червоноармійцями, а також надати колишнім бійцям Української повстанської армії такі ж права, що їх мають колишні військовослужбовці Червоної Армії.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ