Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник провів селекторну нараду, присвячену Дня довкілля та місячника благоустрою на Львівщині

Мирослав Сеник, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації, провів сьогодні, 7 квітня, селекторну нараду, присвячену проведенню Дня довкілля та місячника благоустрою на Львівщині. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.
Як зазначив Мирослав Сеник, розпорядженням голови ЛОДА була створена комісія для підготовки до проведення Дня довкілля. Водночас з 1-го по 30-те квітня в області триватиме місячник благоустрою, під час якого в районах та містах Львівщини мають бути виявлені і ліквідовані незаконні звалища сміття, припинено його недозволене спалювання. Особливу увагу буде приділено ремонту доріг та прибиранню придорожніх територій.
Як повідомив на селекторній нараді начальник державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області Богдан Матолич, у районах області, здебільшого, виконують розпорядження голови ОДА. Однак викликає занепокоєння бездіяльність місцевої влади на прикордонних територіях. Він також особливо наголосив на засміченні берегів річки Шкло у Яворівському районі. Через зливи сміття може потрапити у воду, а відтак – і на територію Польщі.
За словами начальника управління лісового господарства області Анатолія Дейнеки, для гідного проведення Дня довкілля підготовлено понад 100 тисяч саджанців. Посадковий матеріал виділятимуть, здебільшого, безплатно. Він також зауважив, що райдержадміністрації не хочуть надавати нових територій під заліснення. А тим часом, торік було визначено, що для посадки нових лісів на Львівщині є 3900 га земель.
На нараді також йшлося про заходи з ремонту автодоріг місцевого та державного значення, діяльність санепідслужби на території області. Так, зокрема, її працівники вже обстежили 200 об’єктів і оштрафували за бездіяльність більше двадцяти посадових осіб.
Мирослав Сеник також зазначив, що керівники районів повинні відзвітувати про виконану у рамках Дня довкілля та місячника благоустрою роботу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ