Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник привітав усіх журналістів з професійним святом

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник привітав усіх працівників ЗМІ з нагоди Дня журналіста — про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.
«Українське суспільство давно визнало виняткову роль засобів масової інформації у житті нашої держави. Кожна мисляча людина високо цінує щоденну роботу представників медіа, їхні зусилля на шляху утвердження демократії в Україні і на Львівщині зокрема.


Львівські медіа завжди вирізнялися намаганнями бути об’єктивними і критичними у своїх дослідженнях проблем регіону. Як вислід цього — дискусії, розпочаті на шпальтах газет чи у телевізійних студіях, часто знаходять своє продовження на сесіях обласної ради, у кабінетах керівників органів державної влади, — йдеться у привітанні. — Водночас не можемо замовчувати і той факт, що під час останньої виборчої кампанії деякі редакції газет, теле- та радіокомпанії, окремі журналісти зумисне відступалися у своїй роботі від принципів об’єктивності та неупередженості. На жаль, після того, як нова українська влада ліквідувала таку потворну форму впливу на ЗМІ як «темники», журналісти зіштовхнулися з іншою бідою — цензурою, нав’язаною їхніми працедавцями. Низькі зарплати або ж зарплати у «конвертах», не прихований ідеологічний тиск з боку власників, їхнє бажання завдяки ЗМІ реалізовувати свої економічні або ж політичні завдання свідчать про соціальну уразливість  журналістів. Керівництво обласної ради пильно стежить за ситуацією на мас-медійному ринку Львівщини. Нам не байдужа доля трудових колективів, чиї видання з тих чи інших причин вже сьогодні зникли із газетних кіосків».
«Я переконаний, що Львівщина, на теренах якої уперше відродилося і утвердилося вільне  слово, ніколи не погодиться з будь-якою монополією на інформацію. Адже наше суспільство потребує цивілізованого медіа-простору, в якому було б представлене все розмаїття ідей та думок. Обласна рада, її керівництво та депутати завжди будуть відкритими для спілкування з журналістами. Бо лише публічна влада є зрозумілою людям. Тільки при відкритому діалозі ми  може заслуговувати на повагу наших громадян», — додав Мирослав Сеник.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ