Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник вшанує пам’ять загиблих українців, що поховані в селі Пікуличі (РП)

У неділю, 18 червня, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник вшанує пам'ять загиблих, що поховані на військовому кладовищі в селі Пікуличі (Польща), - повідомила прес-служба облради.

Програмою візиту передбачається виїзд керівництва області, військового оркестру та депортованих українців о 7.00 год. від будинку обласної ради.
О 10.00 год. планується приїзд у Перемишль, де львів'яни помоляться за загиблих на Службі Божій. Об 11.45 год. розпочнеться жалобний хід вулицями міста Перемишля до села Пікуличі. О 12.15 відбудеться покладання квітів до могил загиблих, що поховані на військовому кладовищі у селі Пікуличі. По тому відправлятиметься панахида. Завершить візит жалобне віче.

У 1918 році на території колишніх австрійських казарм у с. Пікуличі польська влада влаштувала табір для полонених вояків УГА та інтернованих українців. У 1920-1921 рр. він став місцем інтернування вояків армії УНР. У кінці 1919 року у таборі перебувало майже 3 тисячі полонених та інтернованих. У результаті масових епідемій дизентерії та тифу в таборі у 1919-1921 рр. померло 2000 українців. Їхнє перепоховання на території теперішнього військового цвинтаря відбулось у 1921 році.
У 2000 році територію цвинтаря розширили - там було перезахоронено останки ексгумованих перед тим у селах Бірчі та Лішні 47 вояків УПА. Загалом у Пікуличах поховано близько 2 тис. воїнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ