Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник вважає, що процес формування керівних органів Верховної Ради буде довгим

Сьогодні, 25 травня, у Києві розпочала роботу перша сесія Верховної Ради п’ятого демократичного скликання. На урочисте засідання новообраної ВРУ було запрошено голову Львівської обласної ради Мирослава Сеника. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради.

„Початок роботи новообраної Верховної Ради був добре організований, - зазначив Мирослав Сеник. - На сесії виступив Президент Віктор Ющенко, який привітав депутатів із обранням до парламенту. Він також оприлюднив кілька ключових тез щодо майбутнього розвитку України. Перша з них стосувалася захисту української мови. Президент України зазначив, що влада буде сприяти розвитку усіх національних мов, але українська мова - державна, тому ніякої регіоналізації мовного питання бути не може. Щодо зовнішньо політичного курсу України, то він, за словами Віктора Ющенка, - визначений і тому не підлягає перегляду. Президент назвав одним із найважливіших завдань для нового складу Верховної Ради - вибори суддів до Конституційного суду, аби той зміг розпочати свою роботу.”
Мирослав Сеник вважає, що процес обирання керівників Ради буде довгим, щонайменше півмісяця, адже сьогодні депутати ВРУ проголосували за перерву у роботі до 7 червня, щоб створити коаліцію.
Голова Львівської обласної ради також зазначив: „Учора я мав розмову із головою Національної комісії з питань енергозбереження. Ми обговорили енергозберігаючі програми Львівщини та можливості їх реалізації у бюджетній сфері - у системах освіти, охорони здоров’я, культури. Ми знайшли щодо цього повне взаєморозуміння.”

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ