Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник взяв участь у міжнародній нараді, присвяченій проблемам збереження басейну Західного Бугу

9 жовтня 2006 року голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник взяв участь у міжнародній нараді, присвяченій проблемам збереження басейну річки Західний Буг, що проходила у м. Дрогочині Підляського воєводства (Республіка Польща). Нарада зібрала представників Євросоюзу, польської влади, України та Білорусі. Вона проходила під гаслом „Буг нехай не ділить, нехай об’єднає гміни, регіони, держави!”.  Про це  “Гал-info” повідомила прес-служба Львівської облради.
За словами Мирослава Сеника, на нараді йшлося про спільну відповідальність поляків, українців та білорусів за ситуацію в басейні річки Західний Буг. Представники Європейського Союзу відзначили високий рівень співробітництва у цій ділянці між екологічними організаціями Львівщини та польських воєводств. Водночас вони заявили, що ані Україна, ані Білорусь не використовують можливість отримати кошти Євросоюзу на екологічні проекти. А тим часом щонайменше 10% від сум, які надходять від ЄС Польщі на природоохоронні заходи, могли б освоюватися і в сусідніх з нею державах. Для цього слід лише підготувати відповідні проекти. Голова обласної ради вже поінформував про  висновки наради  керівника Львівської облдержадміністрації Петра Олійника.
Перебуваючи у Дрогочині, Мирослав Сеник також побував на місці, де в 1253 році було короновано князя Данила Романовича. Колись тут була каплиця. Нині ж, зусиллями поляків, на цьому місці встановлено камінь з табличкою, що повідомляє про цю важливу для української історії подію. Мирослав Сеник переконаний, що влада Львівщини, громадські організації повинні подбати про відбудову каплиці у польському містечку. А сам Дрогочин, на його переконання, слід включити в екскурсійно-туристичні довідники.   
   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ