Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мирослав Сеник взяв участь у відкритті пам`ятника Т.Шевченку в Афінах. Подробиці

Делегація Львівської обласної ради в складі голови обласної ради Мирослава Сеника та депутатів обласної ради Лариси Федорів, Володимира Креховецького, Лева Захарчишина 6 березня взяла участь в урочистому відкритті у столиці Греції Афінах пам’ятника Тарасові Шевченку, – повідомила прес-служба Львівської облради.

 

Автором погруддя став відомий український скульптор, професор Львівської національної академії мистецтв Володимир Одрехівський. У 2008 році на спорудження пам`ятника Тарасові Шевченку в Афінах Львівська обласна рада виділила 150 тис. грн. Висота мармурового Кобзаря - один метр. Встановили його в парку району Гуді Муніципалітету Зоррафу. Наразі це вже 47 монумент Шевченку закордоном.

 

Під час урочистої церемонії голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник зазначив, що «відкриття пам`ятника Тарасові Шевченку – це подія, яку важко переоцінити. Греція та Афіни – це колиска європейської демократії та культури. Шевченко у своїй творчості неодноразово звертався до грецької міфології. Сьогодні так склалося, що у Греції є велика українська громада. Очевидно, що відкриття пам`ятника сприятиме згуртуванню української громади, свідчитиме про те, що Україна – європейська держава з великими культурними цінностями. Львівська обласна рада сьогодні, як ніколи, відчуває потребу збереження серед молодого покоління українців поваги до постаті Великого Кобзаря.»

 

В Афінах делегації Львівської обласної ради також ознайомилася з «Українсько-Грецьким діловим та культурним центром», з роботою Посольства України в Греції, провела зустріч з Губернатором області Східна Аттика Леонідасом Курісом, Генеральним секретарем «Греко-української палати» Герасімосом Бугарсом, а також з мером Муніципалітету Нео Психіко Пантелісом Харокопусом, з яким обговорили питань встановлення побратимських зв`язків з одним із міст Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ