Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник задоволений результатами роботи Львівської обласної ради

ІІІ позачергова сесія львівської обласної ради V демократичного скликання завершила вирішення організаційних моментів роботи облради, сформувала структурний апарат. На четвертій сесії депутати перейшли до розгляду суттєвих питань. На останньому засіданні прийняли програму приватизації – так під час прес-конференції підсумував роботи сесії Львівської облради її голова Мирослав Сеник. Він відзначив активність депутатів як на пленарних засіданнях, так і на засіданнях постійних комісій облради. Порівнюючи діяльність обласних рад IV та V скликання за перші два місяці роботи голова облради зазначив що депутати V демократичного скликання провели сім пленарних засідань, на яких розглянули 58 питань з яких 29 - організаційно-кадрових, 6 – майнових, 3 - земельних, і 2 - з питань культури. Також було розглянуто 4 звернення. Натомість депутати IV демократичного скликання за відповідний термін розглянули лише 14 питань, з яких лише одне не було організаційно-кадровим. Відзначаючи непоступливість депутатів щодо затвердження деяких рішень, Мирослав Сеник сказав що коли необхідно вони завжди знайдуть порозуміння. «Рада буде працювати конструктивно і вона готова вирішувати проблеми, які існують на Львівщині». Голова облради зазначив що чергова сесія Львівської обласної ради відбудеться в середині вересня. Зараз депутатам вистачає роботи на засіданнях постійних комісій.
По програмі відновлення Грибовицького сміттєзвалища Мирослав Сеник сказав що вже виконано проект дослідження впливу звалища на навколишнє середовища, створено моніторингову мережу, яка слідкує за тим, чи покращується чи погіршується екологічна ситуація навколо звалища. Уже відновлено частину водопроводу в селі Грибовичі, відновлено дорогу між селами Грибовичі та Збиранка, а також в селі Збиранка встановлено телефонну лінію. На жаль, поки що не вдалось знайти нову земельну ділянку, яку можна було б відвести під сміттєзвалище. Винний в цьому колишній міський голова Львова, який не замовив роботу відповідного інституту для вивчення території яку би згодом відвели під нове сміттєзвалище. Андрій Садовий таке замовлення вже зробив
Оцінюючи економічну ситуацію у Львівській області Мирослав Сеник зазначив що в першому півріччі 2006 року вона є кращою ніж за відповідний період 2005 року, оскільки минулого року економіка області дуже залежала від НПК «Галичина», частка якого становила 35%. Тепер вона становить 12%, хоча НПК «Галичина» не збавила виробництва. Це говорить про те, що активно запрацювали інші галузі промисловості.
Відповідаючи на питання про коаліцію голова облради сказав що вона буде обов’язково створена. Також він зазначив що він не є прихильником квотного розподілу місць. На його думку має бути створено контрольна комісія, в яку увійдуть члени різних фракцій і яка буде займатись розподілом місць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ