Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мирослав Сеник зобов’язав службовців неухильно дотримуватися вимог законодавства про вибори

Днями за підсумками засідання Колегії облдержадміністрації від 16 березня, де йшлось про підготовку до парламентських виборів, перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Сеник підписав доручення №33. У ньому він доручив головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення вжити невідкладних заходів щодо забезпечення неухильного додержання посадовими і службовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування під час виборчої кампанії вимог законодавства про вибори з питань, що належать до їх компетенції, насамперед сприяння роботі виборчих комісій, забезпечення їх приміщеннями, інвентарем, автотранспортом, організаційно–технічними засобами. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Окрім того, посадовці повинні сприяти всебічному і об'єктивному висвітленню в ЗМІ процесу організації та проведення виборів, заходів з усунення виявлених порушень законодавства; забезпечити оперативний розгляд звернень громадян, що надходять до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, з питань порушень виборчого процесу та вжиття заходів щодо їх усунення; сприяти діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій, які прибуватимуть для спостереження за процесом підготовки та проведення виборів.
Мирослав Сеник зобов’язав відповідних начальників управлінь ОДА провести роз’яснювальну роботу серед працівників установ та організацій стосовно необхідності збільшення складу дільничних виборчих комісій, а також спільно підготувати списки осіб (не менше трьох), які можуть бути додатково включені до складу дільничних виборчих комісій.
Перший заступник керівника області доручив на час виборів організувати чергування ремонтно-аварійних служб, забезпечити безперебійне енергоживлення, забезпечити всі дільничні виборчі комісії телефонним зв’язком, забезпечити чергування дорожньої техніки на випадок складних погодних умов, зокрема, снігопадів, забезпечити належний громадський порядок у населених пунктах під час голосування, а також охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації.
До завершення виборів начальники управлінь та відділів закріплені за районами, містами та виборчими округами області будуть оперативно інформувати робочу групу із сприяння проведення виборів щодо проблем, які виникають під час підготовки та проведення виборів 26 березня 2006 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ