Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мирослава Дякович виступила із офіційною заявою, у якій спростовує звинувачення на свою адресу

Почесний консул Німеччини у Львові Мирослава Дякович виступила із офіційною заявою, де прокоментувала звинувачення, «які певна група зацікавлених осіб спробувала озвучити через ЗМІ України» — про це повідомили у почесному Консульстві Німеччини у Львові. Подаємо заяву повністю:

«Протягом останніх тижнів моє ім’я раптом опинилося в центрі кимсь спровокованих брудних інсинуацій. Враховуючи те, що я є дипломатичним представником — почесним консулом Німеччини у Львові і представляю інтереси іноземної держави на території України, хочу прокоментувати деякі так звані звинувачення, які певна група, як тепер з’ясувалося, зацікавлених осіб спробувала озвучити через ЗМІ України.
Згідно з Віденською конвенцією про консульські зносини від 24 квітня 1963 року я, як почесний консул Німеччини у Львові, користуюся дипломатичним імунітетом (ст.41, 42, 43 та ст. 58 п. 1,2 Віденської конвенції) і не є службовою особою акредитуючої держави.  Крім  того,  будь-які документи  з  консульства,  тим  паче фінансові,  які представники   ніде   не   зареєстрованого   в   Україні   громадського   комітету   «За національні інтереси» (згідно з листом-відповіддю з Міністерства юстиції України від 31 травня 2006 року за підписом начальника Львівського обласного управління юстиції Попович), нібито   очолюваного   Дмитром   Паримським,   намагалися продемонструвати  під час останньої прес-конференції,  на  якій  вони спробували звинуватити мене, як почесного консула, у різних зловживаннях. Згідно із Віденською конвенцією ніхто, навіть місцеві органи влади чи суди, не мають права вимагати консульську документацію, оскільки вона є недоторканою у будь-який час і незалежно від їх місцезнаходження! (ст. 31,33 та 61). Якщо хоч один документ зникне із консульства і буде наданий або показаний громадськості, це — кримінальна відповідальність тих осіб, які це вчинили!
Тому з мого боку вже зроблено відповідні заяви на ім'я Президента України, Міністра закордонних справ України, Голови СБУ, Генерального прокурора України. Офіційно заявляю, що жодного документу з консульства не зникало, тож всі нібито документи, продемонстровані на останніх прес-конференціях, є сфабрикованими!
Щодо інших нібито звинувачень, проголошених різними особами під час останніх прес-конференцій, то підкреслюю: оцінювати діяльність консула згідно із Віденською конвенцією 1963 року (ст. 40, 41, 43) ніхто з органів місцевої влади чи приватних осіб, як би вони себе не називали, не мають права! За шість років роботи почесним консулом Німеччини у Львові ні з боку дипломатичного корпусу Німеччини, ні з боку МЗС України, я не отримувала жодних зауважень, лише подяки.
Стосовно заяв деяких осіб,  що я  нібито ухиляюся  від офіційних коментарів,  то пояснюю. Я є дипломатичною особою і не можу робити жодних публічних заяв, не узгодивши свою позицію з керівництвом, тим більше, коли лунають кимсь спровоковані звинувачення.
Щодо причини раптом зчиненого певними особами «ажіотажу» навколо мене, як почесного консула Німеччини у Львові, то на ім'я Президента України, Міністра закордонних справ України, Голови СБУ, Генерального прокурора України, зроблено з мого боку відповідні заяви, у яких пояснено закулісний механізм грубо спровокованої проти мене акції, мета якої виходить далеко за межі лише моїх нібито приватних справ».
Нагадаємо, що Мирославу Дякович звинувачують у незаконній легалізації документів для отримання віз та фінансових махінаціях.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ