Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мистецтво грипу не боїться: у Львові відкрився Осінній Салон «Високий замок 2009»

Сьогодні, 10 листопада, у Львівському Палаці мистецтв відкрили Львівський Осінній Салон «Високий замок 2009». За словами організаторів, урочистого відкриття не було у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в країні.

 

Для цьогорічного Салону відібрали понад три сотні робіт 209 авторів. Загалом було подано більше півтисячі робіт 300 митців з різних міст України: Києва, Львова, Одеси, Тернополя, Чернівців, Луцька, Івано-Франківська, Запоріжжя, Хмельницького, Донецька, Криму та з-за кордону – Польщі, Голландії, Норвегії, Латвії та Словаччини.

 

На Салоні представлені роботи різних жанрів, це не лише картини, а й вітражі та скульптури. Розташовані вони в трьох залах Палацу мистецтв..

 

Для визначення переможців Салону  сформували журі, до якого входять відомі художники, критики, мистецтвознавці та працівники Палацу мистецтв. За словами організаторів, у зв’язку з економічною кризою цьогоріч не буде грошової винагороди за призові місця. Найкращі роботи відзначать подяками та грамотами на урочистому закритті, яке відбудеться наприкінці листопада.

 

Також буде видано каталог, до якого ввійдуть найкращі роботи учасників Осіннього Салону «Високий замок 2009».

 

Салон можна буде відвідати до кінця листопада у Палаці мистецтв, що на вул. Коперніка 17.

 

Довідка

 

Започаткований у 1997 році Міжнародний Осінній Салон «Високий Замок» є щорічною мистецькою акцією у Львові. Головною метою заходу є популяризація сучасного українського мистецтва, ознайомлення зі світовим досвідом та створення умов для виходу українського мистецтва на світовий мистецький ринок. Осінній Салон є однією з найпопулярніших виставок в Україні, щороку у ній беруть участь молоді та знані художники з України та закордону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ