Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митники отримали строк за розмитнення «швидких» Тимошенко

Солом’янський районний суд м. Києва засудив до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік працівників Київської регіональної митниці за незаконне розмитнення автомобілів «Оpel Combo», за часів прем'єрства Юлії Тимошенко.

Про це УНІАН повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.

Як повідомили в прокуратурі, начальник та інспектор відділу Київської регіональної митниці у 2009 році під час митного оформлення автомобілів «Оpel Combo» прийняли незаконне рішення про їх класифікацію як транспортних засобів медичного призначення, що надало можливість зменшити розмір митних та інших податкових платежів.

На підставі виданого ними рішення під час розмитнення 1000 автомобілів «Оpel Combo» не було донараховано та не сплачено понад 7,1 млн. грн. ввізного мита, 1,5 млн. грн. податку на додану вартість та 465 тис. грн. акцизного збору. В прокуратурі стверджують, що державна реєстрація автомобілів «Оpel Combo», як виробу медичного призначення, не проводилася, свідоцтво про державну реєстрацію не видавалося.

«За висновками ДП «Український медичний центр сертифікації» вказані автомобілі не можуть бути визнані виробами медичного призначення, оскільки вони не відповідають вимогам державного стандарту і не мають жодного спеціалізованого медичного приладу чи устаткування та не пристосовані для транспортування хоча б однієї особи на ношах», - йдеться у повідомленні.

Державною митною службою України рішення київських митників щодо класифікації транспортних засобів за кодом виробів медичного призначення визнано неправомірним та скасовано.

“За вироком суду обох посадовців Київської регіональної митниці засуджено за ч. 2 ст. 367 КК України та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік, а також позбавлено права займати посади, пов’язані з виконанням функцій представників влади, на 1 рік”, - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ