Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Митники виявили оборудку з ввезенням до України свіжомороженої риби на понад 1 млн грн

Митники виявили оборудку з незаконним ввезенням до України свіжомороженої риби на суму понад мільйон гривень. Про це повідомив відділ з питань взаємодії із ЗМІ та громадськістю Держмитслужби.

На адресу одного з вітчизняних підприємств протягом одного місяця були ввезені три партії свіжомороженої риби з Казахстану загальною митною вартістю понад 1,1 млн грн. Проте під час митного огляду даних товарів, проведеного при їх розміщенні на митному ліцензійному складі, співробітники митниці встановили, що фактична загальна кількість вантажних місць, значно перевищує зазначену у товарно-супровідних документах.

Згідно з контрактом наданого до митного оформлення, зовнішньоекономічний договір був укладений між українською фірмою та фірмою, що зареєстрована в офшорній зоні.

Отже, було прийнято рішення здійснити перевірку достовірності даних, що викладені у документах.

Перевірка здійснювалась за допомогою колег-митників з Республіки Казахстан. У відповідь на запит, була отримана відповідь, що між українською та казахською фірмами укладений прямий контракт. Казахська фірма є виробником і продавцем риби, а українська - покупцем. Ніяка третя фірма з офшорної зони, що була вказана у контракті, насправді участі в угоді не брала.

Під час подальшої перевірки було з'ясовано, що необхідний для митного оформлення дозвіл Держкомветмедицини України був отриманий підприємством на підставі неправдивих документів.

Таким чином, як підставу для ввезення товару, були подані документи, що містять неправдиві дані про продавця товару, способу оплати за товар та кількості місць ввезеної риби.

Складено протокол про порушення митних правил за ст. 352 Митного кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ