Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митники завадили незаконно везти в Україну чотири приціли до танків

Ужгородськими митниками затримано складові частини до військової оптичної техніки, яку наш співвітчизник намагався перевезти через українсько-словацький кордон без належного декларування та дозвільних документів, – повідомила прес-служба Державної митної служби.

 

Заїхавши у пункт пропуску «Ужгород», 39-річний водій вантажівки надав товаросупровідні документи, згідно яких він віз до Словаччини товар «заготовки пилені букові». Під час перевірки кабіни каміону, на підлозі біля сидіння пасажира митники виявили картонну коробку, про яку водій чомусь «забув» повідомити. Як з’ясувалось, в ящику знаходились 4 шт. квантових електронно-оптичних блоків «Д» з лазарним випромінюванням, що входять до складу прицільного комплексу приладів управління танковими прицілами. Відповідно до заключення експерта, ці складові запчастини можуть використовуватись в оборонній галузі та військовій промисловості, а також у створенні звичайних видів озброєнь, військової чи спецтехніки (можуть встановлюватись на танки Т-72, Т-80, Т-84, Т-90). На запитання митників, звідки і куди віз ці оптичні частини, гр.України сказав, що його попросили доставити запакований ящик до Євросоюзу, і він гадки не мав, що в них знаходиться.

 

Складено протокол про порушення митних правил, нелегальні оптичні частини вилучено, справу розглядатимуть правоохоронці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ