Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Митниця конфіскувала літак ЯК-40 вартістю півмільйона євро

Інформація, викладена керівництвом компанії-імпортера під час прес-конференції щодо начебто неправомірних дій митників у справі з конфіскацією літака ЯК-40 Запорізькою митницею не відповідає дійсності. Про це заявила прес-служба Держмитслужби.

27 червня компанія «ІСТ КЛІППЕР» (м. Івано-Франківськ) за договором купівлі-продажу, укладеним із сербською компанією ввезла з Білорусії на митну територію України через митний пост «Запоріжжя-Аеропорт» літак для цивільної авіації ЯК-40, рік виготовлення 1971.

Згідно рахунку-фактури, поданого до митного оформлення вартість літака складала 10 000 євро.

Запорізькі митники за інформацією білоруських колег встановили, що, що зазначений літак за договором між компанією-продавцем та Мінським авіаремонтним заводом було відремонтовано в Білорусії.

За інформацією експортної декларації Мінської регіональної митниці, його вартість з урахуванням вартості ремонту склала 581 263 євро.

Таким чином, товар був переміщений через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. А саме - йшлося про несплату податків у повному обсязі через подання неправдивих відомостей.

Згідно постанови суду літак конфісковано в дохід держави. На компанію-імпортера накладено штраф у розмірі 100 % вартості літака у розмірі 5 795 566 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ