Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополича комісія соціальної комунікації УГКЦ перекладе українською мовою Папське послання на Світовий день ЗМІ

Митрополича комісія соціальної комунікації УГКЦ перекладе Папське послання на Світовий день ЗМІ 2007 року українською мовою — про це «Гал-info» повідомив прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ о. Павло Худ. Офіційний текст послання оприлюднено 24 січня 2007 року на свято Франциска Сальського (за латинським календарем). Основна увага Папи Венедикта XVI зосереджена на питанні ролі медіа у виховані дітей.
 „Діти та медіа: виклик до виховання” — такою є назва Папського послання на день ЗМІ. Цього року Католицька Церква відзначатиме його 20 травня 2007 року.
За  словами Владики Юліяна (Ґбура), голови Митрополичої комісії соціальної комунікації, участь Церкви та медіа у справі виховання дітей повинна бути активною, оперативною та кваліфікованою. Важливу роль при цьому мають відігравати не тільки журналісти релігійних медіа, а й суспільних видань.  
„Засоби масової інформації, для яких на першому місці не стоїть питання комерційного збагачення, але морального добра суспільства, завжди знайдуть належне ставлення зі сторони користувачів інформації, яку вони подають та втішатимуться добрим ім’ям, що більш важливіше, ніж матеріальні здобутки”, — зазначив Владика Юліян. 
Преосвященний Владика також наголосив на важливості поширення взаєморозуміння між людьми та формування позитивного образу світу, зокрема, у свідомості дітей.
„Тільки за умови відповідального служіння правді можна сподіватися на те, що ЗМІ виконуватимуть своє завдання інформування та виховання кожної людини”, — додав Владика.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ