Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Епіфаній освятив два нових храми в Маріуполі

"Упродовж одного дня сьогодні мав особливу радість освятити два нових храми в Маріуполі – прифронтовому зараз місті на Донеччині, в якому нині живуть понад 140 000 вимушених переселенців", - повідомив глава Православної Церкви України митрополит Епіфаній.
Митрополит Епіфаній.

"Переконаний, що ці храми стануть осередками духовного захисту для багатьох вірян, які єднатимуться тут у своїх молитвах до Господа.

Українці через російську агресію нині переживають непрості часи, які, беззаперечно, залишають відбиток на кожному із нас. Згубних наслідків цієї неоголошеної війни особливо зазнали жителі Східної України, які, не бажаючи бути під гнітом окупантів, полишили свої домівки і знайшли притулок на мирній території. Про непросту долю вимушених переселенців нам розповідає і Священне Писання, адже земна родина нашого Спасителя – Пречиста Діва Марія та Йосип Обручник – теж були втікачами від переслідувань. Вони разом з маленьким Ісусом вимушені були переселитися до Єгипту, бути чужинцями без усталеного, впорядкованого життя, залежати від інших. Їхній приклад дозволяє нам зрозуміти, що відчувають сучасні українці, які змушені переселитися цілими родинами, і як досвід Христа допомагає нам мати належне ставлення до цих людей. Бо Сам Христос, маючи досвід переселенства та мандрівного життя, говорить: «Лисиці мають нори і птахи небесні — гнізда, Син же Людський не має де голови прихилити» (Мф. 8: 20).

Особливо непросто такий досвід дається дітям. Сьогодні мав зустрічі та спілкування з дітьми наших священників-переселенців та дітьми з багатодітних родин, якими духовно опікується архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій. Передав їм подарунки від нашої Церкви, які згодяться їм у навчанні, а вони мені – свої малюнки. Знаєте, що зображено на тих малюнках? Не жахіття війни, а краса миру! Карта України, синьо-жовті кольори, голуби миру, барвінкові віночки, ангели – словом, те, що для дітей є символом бажаного, нормального життя і що засвідчує їхнє прагнення добра і миру.

Безперечно, ми покладаємо надію на Бога і щиро віримо, що Господь приведе нас до повної перемоги і справедливого миру. Ми також віримо, що подібні осередки нашої Української Церкви – храми, які ми сьогодні освятили у Маріуполі, – потроху будуть змінювати світогляд тих людей на Сході України, які, на жаль, поки що до кінця не розуміють, чим важлива єдність українського народу - духовна і державна. Але молитва має силу і Бог допомагає людині перемінитися до кращого. Тому нехай надалі ми спільними зусиллями, крок за кроком, кожен на своєму місці, будемо розвивати та утверджувати єдину помісну Православну Церкву України, а з нею – мир та єдність у нашій державі", - зокрема зазначив Митрополит.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ