Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Епіфаній зустрівся з Державним секретарем США Майклом Помпео

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній зустрівся з Державним секретарем США Майклом Р. Помпео. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі ПЦУ.
Митрополит Епіфаній зустрівся з Державним секретарем США Майклом Помпео

Цього разу – у серці Києва, на території Михайлівського Золотоверхого монастиря. Попередня зустріч Блаженнійшого Митрополита Епіфанія з Держсекретарем США відбулася у жовтні минулого року в Вашингтоні.

Предстоятель Православної Церкви України та Держсекретар США обговорили низку важливих питань. Головною темою стали виклики для Православної Церкви України, зокрема, на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму. Нині там порушуються міжнародні стандарти у питанні свободи релігії і віросповідання: відбувається переслідування і систематичне обмеження прав духовенства і громад Православної Церкви України.

Предстоятель висловив вдячність американській стороні за тверду та надійну підтримку України як у протидії зовнішнім викликам, з якими стикається наша держава, так і на шляху державотворення та демократичних реформ. Митрополит Епіфаній закликав продовжувати цю підтримку та посилювати санкційне стримування Росії до повного припинення нею порушення прав людини на окупованих територіях, звільнення від окупації та відновлення територіальної цілісності України, її суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів.

Його Блаженство розповів Держсекретарю про становлення Православної Церкви України, взаємодію з суспільством та державою, а також розширення міжнародних зв’язків Церкви. Сторони домовилися про подальшу підтримку контактів, особливо у сфері захисту свободи совісті та віросповідання.

Також в рамках зустрічі Блаженнійший Митрополит Епіфаній та Держсекретар США Майкл Р. Помпео вшанували пам’ять новітніх Героїв-захисників України покладанням квітів та разом відвідали кафедральний Михайлівський Золотоверхий собор.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо раніше, голова Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, які чотири помісні церкви готуються визнати ПЦУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ