Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Митрополит Мечислав Мокшицький: Вибори є нагодою виразити свою думку щодо дій влади

Голова Конференції Римо-Католицьких єпископів України Мечислав Мокшицький закликав вірян взяти участь у виборах, які відбудуться у неділю, 25 жовтня, "Ці вибори є привілеєм демократії та нагодою виразити свою думку щодо нинішньої влади", - зазначає Мечислав Мокшицький.

Про це йдеться у зверненні Львівського римо-католицького Митрополита.

«Вибори дають можливість віддати свій голос за того чи іншого представника і тим самим виразити свою думку відносно теперішньої влади та зробити оцінку її досягнень. Це також привілей, даний нам демократією, для того, щоб бути відповідальним за формування своєї Батьківщини», - пише першоєрарх.

Митрополит Мечислав Мокшицький цитує Катехизм Католицької Церкви, де зазначаю, що кожній людській спільноті потрібна влада. Але остання повинна мати «свою основу в людській природі. Вона необхідна для єдності держави, її роль полягає в тому, щоб в міру можливого забезпечувати суспільне добро».

«Будучи католиками, почуваймося відповідальними за свою Вітчизну і берімо участь у виборах, віддаючи голос за справедливість, чесність, пошану людської гідності, розвиток економіки і мирне вирішення важких справ. Ці цінності нехай допоможуть зробити вибір, який стоїть перед нами.

Підтримкою в прийнятті відповідального рішення нехай буде наша молитва за Україну, за сім'ї, один за одного, а також за тих, кого виберемо, щоб найважливішим для них було служіння народу, а не задоволення власних потреб.

На цей особливий час від щирого серця вас благословляю», - йдеться у зверненні Голови Конференції Римо-Католицьких єпископів України Мечислава Мокшицького.

RISU

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ