Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС може вислати консула Угорщини через відео роздачі паспортів у Береговому

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін допустив видворення угорського консула у Береговому після появи у мережі відеозапису із роздачею угорських паспортів.

Про це він заявив журналістам у середу, повідомляє УНІАН.

Міністр зазначив, що МЗС відомо про постійні випадки прихованої видачі паспортів. Клімкін планує обговорити це питання під час зустрічі на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Дипломат додав, що МЗС зараз перевіряє автентичність відео роздачі паспортів в угорському консульстві в Береговому. "Звичайно, … маємо зробити це як серйозні люди, але виходимо з того, що воно є автентичним", - наголосив Клімкін.

Міністр не виключив, що після перевірки відеозапису угорського консула можуть вислати з України.

"Я його (відео – Ред.) покажу Сійярто, скажу, що консулу немає чого робити (на Закарпатті – Ред.), хай видає угорські паспорти угорським громадянам краще у Будапешті", - повідомив міністр і додав, що порядок денний зустрічі з главою МЗС Угорщини "буде досить напружений".

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому українцям роздають паспорти Угорщини у консульстві Угорщини в Береговому з проханням не повідомляти про це владі.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - повторюють текст присяги нібито українці на тлі угорського прапора.

В СБУ заявили, що весь час публічно говорять про загрозливі тенденції з паспортами, але українське законодавство не передбачає кримінальної відповідальності за подвійне громадянство.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ