Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МЗС натякнуло полякам, аби ті під час головування в ЄС не забули збільшити малий прикордонний рух

Поляки також повинні бути зацікавлені у збільшенні малого прикордонного руху, тому сьогодні у Львові представники МЗС України наголошували, щоб Польща використала своє головування в ЄС для лобіювання збільшення малого прикордонного руху. Про це сьогодні, 3 березня, на брифінгу журналістам повідомив Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Михайло Бродович, інформує кореспондент Гал-інфо.

«Між Україною та Польщею підписана Угода про малий прикордонний рух, відповідно до якої йде формула «30+» і якщо адміністративний район виходить за 30-кілометрову зону, то він включається, але не дальше, ніж 50-км. Формулювання «30+» ми хочемо змінити на формулювання «50 кілометрів» і можливо «плюс», - розповів Бродович.

За його словами, сьогодні під час засідання Міжурядової ради як з польського, так і з українського боку наголошувалось на доцільності та вигідності в першу чергу розширення цієї прикордонної території.

«Показники показують, що саме у 50-кілометровій зоні відбуваються основне торгівельне та економічне двостороннє життя. Тому в першу чергу поляки теж повинні бути зацікавлені. Ми сьогодні наголошували, щоб вони якимось чином використали свої важелі, коли будуть головувати у Європейському союзі, щоби переконати ЄС на доцільності внесення змін в угоду про малий прикордонний рух», - розповів Бродович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ