Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС Росії звинуватив Євросоюз у підбурюванні до протестів в Україні

Міністерство закордонних справ РФ звинуватило Європейський Союз в підбурюванні української опозиції до протестів і протиправних дій.

Відповідний коментар розміщений на офіційному сайті відомства. Посилаючись на спільну заяву голови Європейської Ради Херман ван Ромпея та голови Європейської Комісії Жозе Мануеля Баррозу, в якому висловлюється крайнє несхвалення позиції та дій Росії в контексті рішення України припинити процес підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, у МЗС РФ заявили, що Брюссель за всяку ціну намагається переконати Київ підписати Угоду про асоціацію та втручається у справи суверенної держави.

Крім цього, у відомстві зазначили, що Євросоюз намагається перекласти з хворої голови на здорову, звинувативши Москву в зриві підписання Угоди.
 
У заяві підкреслюється, що вигоди України від підписання Угоди очевидні тільки для Євросоюзу і назвали зрозумілим рішення української влади взяти паузу і подумати про компенсацію можливих економічних втрат від угоди з ЄС.

Крім того, президент РФ Володимир Путін на прес-конференції в Італії заявив, що Росія недоотримала близько тридцяти мільярдів доларів в результаті заниження ціни газу для України на $100.
 
Путін заявив, що російські банки надають Києву кредити для оплати поставок палива, і заборгованість України перед фінорганізаціями РФ становить близько $20 млрд і 280 млрд рублів. Зі слів президента Росії, сукупна заборгованість України, що включає квазікредити, перевищила $ 30 мільярдів.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ