Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС розраховує домовитися про безвізовий режим з Ізраїлем до липня

Україна розраховує домовитися про запровадження безвізового режиму поїздок громадян з Ізраїлем у першому півріччі 2010 року. Про це повідомив міністр закордонних справ Петро Порошенко. Про це повідомило радіо "Свобода".


Він позитивно оцінив рішення ізраїльської сторони почати роботу над проектом угоди про безвізовий режим.

«Цей шлях для Ізраїлю й України не повинен перевищувати 5 місяців, ми домовилися, що зробимо все можливе для завершення цієї роботи в першому півріччі поточного року», – сказав міністр.

За словами Порошенка, він мав телефонну розмову з віце-прем’єром, міністром закордонних справ Ізраїлю Авігдором Ліберманом, під час якої сторони вирішили, що 22 лютого делегація експертів українського зовнішньополітичного відомства відбуде в Ізраїль й обговорить внутрішньодержавні процедури підготовки угоди про безвізовий режим.

Порошенко очікує, що після скасування віз потоки туристів в Ізраїлі й Україні досягнуть сотень тисяч людей, що позитивно позначиться на розвитку інфраструктури й економічному становищі країн.

14 лютого уряд Ізраїлю доручив своєму Міністерству закордонних справ провести необхідні переговори й підписати угоду з Україною про запровадження взаємного безвізового режиму, а також створив міжвідомчий комітет для роботи над угодою про безвізовий режим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ