Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС щодо заяви Гузєєва: Українська влада не потребує підказок іноземних дипломатів

Український народ знає, як вшановувати переможців Великої вітчизняної війни без підказок іноземних дипломатів.

Про це заявив керівник інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин, коментуючи Українській правді заяву генконсула Росії у Львові Євгена Гузєєва.

"Український народ і українська влада вшановують подвиг переможців у Великій вітчизняній війні і робили це, і будуть це робити, і знають, як це робити без підказок іноземних дипломатів", - зазначив він.

"У функції дипломатичних представників іноземних держав в Україні, як і в будь-якій іншій державі, не входить питання пропаганди. Вони можуть, безумовно, популяризувати свою країну, але жодним чином не пропагувати якісь стратегічні чи геополітичні ідеї", - заявив Волошин.

За його словами, "ця позиції стосовно діяльності пана Гузєєва вже доводилася до російської сторони". "МЗС буде й далі уважно відстежувати його діяльність і відповідним чином реагувати", - додав дипломат.

Водночас Волошин заявив, що "МЗС ще у грудні реагував на трактування відповідних резонансних висловлювань прем'єра Росії Володимира Путіна".

За його словами, тоді МЗС наголошував, що "перемога у Великій вітчизняній війні є перемогою всіх без винятку народів СРСР".

"Важливо, що таку саме позицію на своїй нещодавній прес-конференції повторив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров", - додав дипломат.

Як відомо, Гузєєв заявив, що Львівська облрада зумисно спотворила заяву Путіна щодо внеску України у перемогу в Другій світовій війні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ