Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС тримає під особливою увагою питання щодо спрощення процедури перетину українцями польського кордону

Прес-служба МЗС України поінформувала, що у зв’язку з виникненням напруження на прикордонному пункті пропуску через українсько-польський державний кордон „Краковець-Корчова”, питання спрощення перетину громадянами України українсько-польського державного кордону постійно перебуває в полі особливої уваги МЗС України.
МЗС України у березні 2007 року розробило та передало на розгляд польської сторони проект українсько-польської Угоди про правила місцевого прикордонного руху, яка передбачає можливість спрощеного перетину кордону жителями прикордонних регіонів України.
Вчора, 10 січня, відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща О.Ф.Моцика з Державним секретарем Міністерства закордонних справ РП Я.Борковським. В її ході польська сторона повідомила про те, що станом на сьогодні завершується процес внутрішньодержавного погодження проекту зазначеної Угоди, який невдовзі буде надіслано на розгляд МЗС України.
Польська сторона запевнила, що, в разі успішного узгодження тексту Угоди українською та польською сторонами, документ може бути підписаний під час офіційного візиту до України Прем’єр-міністра РП Д.Туска у лютому цього року. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі міністерства закордонних справ України.
Нагадаємо, що жителі населених пунктів українсько-польського прикордоння сьогодні пікетували перед митним переходом «Краковець-Корчова», вимагаючи спроститиумови перетину українсько-польського кордону, які значно ускладнилися після вступу Польщі у «Шенгенську зону». Пікетувальники на кілька годин перекрили трасу міжнародного значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ