Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

МЗС: Тимошенко сама хотіла направити миротворців у Кот-д'Івуар

У МЗС називають спекуляціями заяви лідера БЮТ Юлії Тимошенко про направлення українських миротворців у Кот-д'Івуар. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Переговори з керівництвом ООН про направлення українських миротворців у Кот-д'Івуар були розпочаті ще з урядом Юлії Тимошенко, і тоді ніхто з команди лідера БЮТ не заперечував проти відповідного рішення", - сказав він.

"Так що будь-які політичні спекуляції на цій темі лише демонструють безпринципність окремих представників української політичної системи", - додав він.

Волошин також додав, у Кот-д'Івуар на прохання ООН Україна переводить тільки на три місяці частину миротворчого контингенту, уже сім років виконуючу аналогічну місію в Ліберії.

Крім того, всі українські миротворці є солдатами-контрактниками, що добровільно висловлюють готовність брати участь у миротворчій операції.

Волошин також зазначив, що в миротворчій операції в Кот-д'Івуарі беруть участь військовослужбовці інших європейських країн, зокрема, Франції, Польщі й Румунії.

Тож підтримка Україною цієї місії є природною з огляду на ту роль, яку наша країна традиційно грає в миротворчій діяльності ООН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ