Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС України: бойкот спортивних змагань – це практика холодної війни

В Україні з обуренням зустріли дискусію про бойкот Євро-2012, яка розгорнулася в Німеччині. Бойкотуючи першість, німецькі політики бойкотуватимуть власну збірну, переконані в українському МЗС.

У міністерстві закордонних справ України не бачать трагедії в тому, якщо німецькі політики не приїдуть в Україну на Євро-2012. Як зауважив у розмові з Deutsche Welle директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, квитки на футбол, які здають у Німеччині, охоче куплять вболівальники в інших європейських країнах та самій Україні. «У нас ці квитки розлітаються як гарячі пиріжки!», - наголосив Волошин.

Представник українського МЗС заявив, що бойкот спортивних змагань у зв’язку з діяльністю урядів – це практика холодної війни. На думку Волошина, такі заходи є штучними й неконструктивними: «Якщо хтось з німецьких політиків не приїде на Євро-2012, то вони самі себе позбавляють свята футболу. Хто більше втрачає ми чи вони – питання риторичне».

Волошин не бачить зв’язку між футболом та діяльністю українського уряду і виступає за політичний діалог в іншій площині. Представник МЗС підкреслив, що й інші європейські країни робили заяви з приводу Юлії Тимошенко. Однак, продовжив він, ані Великобританія, ані Італія, ані Іспанія, ані Франція не збираються бойкотувати європейську футбольну першість.

«Не може доля одного службовця, хай і найвищого рангу впливати на європейський чемпіонат. Це позиція окремих німецьких політиків. Які піаряться перед виборами, які будуть у ФРН у 2013-му році», - прокоментував директор департаменту інформаційної політики МЗС України.

Волошин вважає, що відмовляючись від поїздки на європейський чемпіонат в Україну німецькі політики бойкотуватимуть не український уряд, а власну збірну, оскільки запрошення на матчі розсилають посадовцям їхні національні федерації футболу.

У Німеччині нині точиться дискусія навколо питання про відвідування політиками ігор європейської першості, які відбудуться в Україні. Як повідомив часопис Spiegel, канцлер Німеччини Анґела Меркель може порадити своїм міністрам відмовитися від поїздок на матчі Євро-2012 на території України на знак протесту проти жорсткого поводження з Юлією Тимошенко.

DW.DE

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ