Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

МЗС України: Миротворча місія на Донбасі — план "Б", якщо Мінські угоди проваляться

Україна готова обговорювати можливість миротворчої місії ООН на Донбасі, але тільки якщо реалізація Мінських угод зайде в глухий кут.

Про це на зустрічі з народними депутатами заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко, передає hromadske.

Він нагадав, що першим залучити миротворців запропонував не президент РФ Володимир Путін, "як всі говорили", а президент Петро Порошенко, але їхні пропозиції відрізнялися.

"Ми не говорили, що місія має стояти на лінії дотику між українськими військами і "ЛНР", "ДНР", всіма цими військовими бригадами і формуваннями, які є. Ми говорим про те, що нам потрібна місія, щоб навести порядок на території", — сказав він.

Пристайко зазначив, що в «надзвичайно рідкісних ситуаціях» миротворча місія призводила до розв’язання конфлікту, бо в переважній більшості випадків це призводить до замороження конфлікту.

"Часто на десятки років (заморожується — ред.). У цьому і є наша пропозиція — спробувати розв’язати ситуацію на основі Мінських угод. Якщо у нас не виходить і ми втикаємося у повне небажання просуватись далі, одним з можливих варіантів наступних кроків буде миротворча місія", — резюмував він. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що не піднімає тему миротворців і "обережно" до неї ставиться.

"Я не хочу, щоб у нас на Донбасі був абхазький сценарій, або було Придністров'я, коли миротворці стануть на контактній лінії і потім вже нікуди не підуть", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ