Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

МЗС України відреагувало на акт вандалізму над могилою Степана Бандери

Російський пропагандист, який працює на окупованому Донбасі, Грем Філіпс, зняв відео, на якому він нівечить є пам'ятник

Свідомою провокацією назвав міністр закордонних справ акт вандалізму над пам'ятником Степану Бандері у Мюнхені. За словами Павла Клімкіна, про це, зокрема, свідчить те, що сплюндрував монумент саме російський пропагандист Грем Філіпс.

"Це не було чимось випадковим. Безумовно це було підлаштовано в часі до отримання Україною автокефалії, безумовно, це свідома провокація перед подіями історичної давнини. Це безумовно спроба додатково нас показати як начебто праворадикальну реальність", – заявив Клімкін.

Днями на Лісовому кладовищі німецького Мюнхена пам'ятник Степану Бандері у вигляді хреста був повалений. Російський пропагандист, який працює на окупованому Донбасі, Грем Філіпс, зняв відео, на якому він спочатку викладає плакат з образливими написами. Потім зняв з монумента українські прапори та квіти. Демонстративно, на камеру Філіпс топтався на могилі Бандери. Згодом хрест знайшли поваленим.

Дипломати звернулися до німецької поліції з проханням відреагувати. Правоохоронці повідомили, що порушили кримінальне провадження і почали слідчі дії щодо Грема Філліпса.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ