Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МЗС України закликає громадян України тимчасово утриматися від поїздок до Вірменії

У зв’язку із загостренням політичної ситуації в Республіці Вірменія МЗС України оприлюднила свою заяву, де закликає громадян України тимчасово утриматися від поїздок до Вірменії. Повідомляє прес-служба МЗС України.
«В Україні серйозно занепокоєні у зв’язку із різким загостренням політичної ситуації в Республіці Вірменія. Всі дії сторін мають відбуватися відповідно до конституційних рамок та з дотриманням демократичних норм і стандартів. МЗС України закликає всі політичні сили Вірменії до стриманості та відмови від будь-яких кроків, які провокують ескалацію напруженості. Лише негайне встановлення і розвиток конструктивного діалогу між всіма сторонами та готовність до компромісу в інтересах вірменського народу мають стати ключем до виправлення ситуації, сприяти забезпеченню стабільності та відновленню спокою в країні, — йдеться у заяві. — У зв’язку із оголошенням у Єревані з 1 березня 2008 року надзвичайного стану і непередбачуваним розвитком політичної ситуації в країні, МЗС рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від відвідання Вірменії до остаточної стабілізації становища. Події, що відбуваються на території Вірменії, є виключно її внутрішньою справою. Водночас Україна підтверджує свою готовність, у разі необхідності, надати допомогу в непростий час випробувань для вірменського народу».
За інформацією Посольства України у Республіці Вірменія, громадяни України не постраждали внаслідок зіткнень, що мали місце у центрі Єревану 1 березня 2008 року.
МЗС України відслідковує розвиток ситуації у Республіці Вірменія в цілодобовому режимі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ