Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

МЗС вимагає від Росії припинити тиск на свідків у справі політв'язнів Карпюка і Клиха

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з тиском представників міграційної служби Російської Федерації в Чеченській Республіці на свідків у справі незаконно утримуваних російською владою громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

"24 березня ц.р. співробітники російської міграційної служби без обґрунтованих підстав прибули до приміщення, в якому тимчасово розміщені свідки у справі Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, і склали протокол про нібито порушення ними дозволеного законодавством терміну перебування на території Росії.

Враховуючи відсутність у діях громадян України ознак порушення міграційного законодавства РФ, розцінюємо подібні дії російської сторони як тиск на свідків підсудних з боку судової влади та місцевих чиновників з метою ускладнення їх участі у судовому процесі.

Намагання російської влади у будь-який спосіб перешкодити об’єктивному розгляду справи щодо незаконно утримуваних Миколи Карпюка та Станіслава Клиха свідчить про її сфабрикований і політичний характер, як і справ проти інших громадян України – політичних в’язнів Російської Федерації.

Вимагаємо від російської сторони забезпечити безпечне перебування та пересування територією Російської Федерації рідних і свідків у справах проти незаконно утримуваних громадян України", - зазначено у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ